Κοινωνικό και πολιτιστικό έργο

Ενέργεια – Πράξη – Δράση 

Ο ΔΕΣΦΑ, ως μέλος του CSR Europe και έχοντας ως στόχο, τη λειτουργία του σε αρμονία με την κοινωνία, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα θέματα της Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Στο ΔΕΣΦΑ, η Αρχή της Εταιρικής Υπευθυνότητας ορίζεται ως η ουσιαστική συμβολή μας στην Κοινωνία του Σήμερα και οι αποφάσεις μας συμβάλλουν στην Προαγωγή της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Βασιζόμενοι σε αυτές τις Πεποιθήσεις, υλοποιούμε ένα ευρύ πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας  το οποίο αναπτύσσεται σε τρεις πυλώνες: Κοινωνία, Πολιτισμός, Περιβάλλον.

Κοινωνία

 • Δωρεές
 • Φιλανθρωπικές Εκδηλώσεις
 • Πρόσληψη Κοινωνικά Αποκλεισμένων Ατόμων
 • Επιδότηση Παιδικής Φύλαξης και Μέριμνας
 • Προστασία Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων

 

Πολιτισμός

 • Αθλητικές Εκδηλώσεις
 • Δημιουργία Βιβλιοθήκης
 • Παιδικές Γιορτές

 

Περιβάλλον

 • Ανακύκλωση
 • Μείωση Κατανάλωσης Ενέργειας
 • Εκμηδένιση Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου στις Περιοχές Δραστηριότητας
 • Αποκατάσταση του Φυσικού Περιβάλλοντος
 • Αυστηροί Όροι Περιβαλλοντικών Μελετών
 • Διαφύλαξη του Οικολογικού Προφίλ της Εταιρείας

 

Συμμετοχή του ΔΕΣΦΑ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Ο ΔΕΣΦΑ συμμετείχε στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) με θέμα: «ΕΚΕ, Συνεργασία, Καινοτομία, Αποτελεσματικότητα». Η διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Βραβείων ΕΚΕ έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Ελληνικό Δίκτυο για την ΕΚΕ και αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ΕΚΕ, στην προσπάθειά της να προάγει της αξίες της ΕΚΕ για βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία.

Ο ΔΕΣΦΑ, συμμετείχε με τη συνεργασία που είχε αναπτύξει με το (ΚΕΘΕΑ) ΣΧΗΜΑ + ΧΡΩΜΑ για την εκτύπωση όλων των εντύπων της εταιρείας.

Με την πρωτοβουλία αυτή, ο ΔΕΣΦΑ συμβάλλει στην ανάδειξη της εταιρικής και κοινωνικής προσφοράς και συμμετέχει έμπρακτα στον αποδοτικότερο προγραμματισμό των δράσεων μη επιχειρηματικών οργανισμών για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Κοινωνία

Ο ΔΕΣΦΑ επιδιώκει πάντοτε να αναπτύσσει και να διατηρεί άριστες σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες, στις οποίες δραστηριοποιείται και συμβάλει ενεργά στην τοπική ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της συμβολής μας στην τοπική κοινωνία και, ιδιαίτερα, στις περιοχές όπου εκτελούνται έργα ανάπτυξης του δικτύου αγωγών φυσικού αερίου υψηλής πίεσης, ο ΔΕΣΦΑ σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και άλλους τοπικούς φορείς συμβάλλει στην κάλυψη ουσιαστικών αναγκών των περιοχών αυτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΔΕΣΦΑ ανέλαβε και ολοκλήρωσε :

Στην περιοχή της Αττικής, την αγορά
– ενός ασθενοφόρου οχήματος και τη διάθεσή του στο Δήμο Ωρωπιών, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο του τοπικού Κέντρου Υγείας, ενώ ταυτόχρονα προσέφερε στο Δήμο και ένα σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων για την αποδοτικότερη καθαριότητα της περιοχής.
– ενός πυροσβεστικού οχήματος στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Αυλώνας έχοντας ως στόχο την αποτελεσματική προστασία της περιοχής από κακόβουλες προσπάθειες εμπρησμού και αποδοτικής πυροπροστασίας.
– ανέλαβε τη διάνοιξη, κατασκευή και ασφαλτόστρωση τμημάτων του αγροτικού δρόμου μεταξύ των περιοχών Αγ. Απόστολοι Καλάμου και Παραλίας Βαρνάβα.

Στο Νομό Ευβοίας, ο ΔΕΣΦΑ:
– παρείχε υπηρεσίες για συγκοινωνιακά έργα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ κατασκεύασε και το δίκτυο μεταφοράς λυμάτων από το Τοπικό Διαμέρισμα Πρασίνου προς τη ΒΙΟΚΑ Αλιβερίου.
– αγόρασε και διέθεσε τον εξοπλισμό κεντρικής θέρμανσης στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Αλιβερίου και κατασκεύασε το αποχετευτικό δίκτυο στους οικισμούς ‘Παναγία’ και ‘Παραμερίτες’ του Δήμου Ταμυνέων.

Στην περιοχή της Βοιωτίας, ο ΔΕΣΦΑ:
– κατασκεύασε τα πεζοδρόμια στον οικισμό Πανάκτου του Δήμου Τανάγρας, καθώς και το δίκτυο πεζόδρομων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πύλης.

Στο νομό Κορινθίας, ο ΔΕΣΦΑ:
– συνέβαλλε στην προμήθεια σωλήνων ύδρευσης συνολικού μήκους 7.000μ για λογαριασμό του Δήμου Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων.

Στο νομό Αργολίδας:
– ανέλαβε την αγορά και διάθεση ενός αυτοκινήτου κινητής μονάδας επείγουσας προ-νοσοκομειακής φροντίδας στο Νοσοκομείο του Άργους.

Στην περιοχή του νομού Αρκαδίας:
– κατασκεύασε το πολιτιστικό περίπτερο στην Ασέα του Δήμου Τριπόλεως, καθώς και τον περιφερειακό δρόμο στην Κοινότητα Χωρέμη του Δήμου Μεγαλόπολης.
– ανέλαβε την ασφαλτόστρωση του κοινοτικού δρόμου στην Κοινότητα Δόριζας του Δήμου Τριπόλεως και,
– ανέλαβε τις εργασίες για το φωτισμός της σιδηροδρομικής γέφυρας Μάναρη στη Δ.Ε. Βαλτετσίου του Δήμου Τριπόλεως.

Δωρεά Εξοπλισμού Πληροφορικής
Ο ΔΕΣΦΑ, διαθέτει σε σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και φιλανθρωπικούς οργανισμούς εξοπλισμό πληροφορικής.

Για το 2013, ο ΔΕΣΦΑ παρείχε υπό μορφή χορηγίας, εξοπλισμό πληροφορικής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο και στο 4ο Νηπιαγωγείο Π. Φαλήρου, καθώς και στο Δασαρχείο Κορίνθου.

Επίσης, ο ΔΕΣΦΑ, στοχεύοντας στην ενίσχυση του έργου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαρέων (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ), συνέβαλλε με τη δωρεά πέντε (5) Η/Υ και οθονών από τους ήδη υπάρχοντες της εταιρείας για την κάλυψη των αναγκών των δύο (2) Δημοτικών Βιβλιοθηκών και του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων στην περιοχή των Μεγάρων.

Οι υπολογιστές πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την πληροφόρηση και εξοικείωση των χρηστών με το διαδίκτυο και την αναζήτηση βιβλίων και ανάγνωση άρθρων ηλεκτρονικά.

Εκπαιδευτικό έργο
Τα στελέχη του ΔΕΣΦΑ, με υπευθυνότητα και συνέπεια ανταποκρίνονται στα αιτήματα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (σχολεία πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΤΕΙ, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, κοκ) για την πραγματοποίησης εκπαιδευτικών ξεναγήσεων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, τόσο στην Αττική όσο και στην Περιφέρεια.

Οι μαθητές και οι σπουδαστές παίρνουν από τα έμπειρα στελέχη του ΔΕΣΦΑ μία εξαιρετική γνώση για το ρόλο του ΔΕΣΦΑ, τη λειτουργία των εγκαταστάσεων της εταιρείας και τη σημασία του φυσικού αερίου και αφήνουν στον ΔΕΣΦΑ ένα τεράστιο χαμόγελο και ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Συμβολή του ΔΕΣΦΑ στη αποκριάτικη παιδική γιορτή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Αθανασίου
Ο ΔΕΣΦΑ συνέβαλε ως οικονομικός αρωγός στην πραγματοποίηση της αποκριάτικης παιδικής γιορτής που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Αθανασίου Νέας Μεσήμβριας στις 10 Μαρτίου 2013.

Χορηγία προς το 2ο Γυμνάσιο Νέας Περάμου
Ο ΔΕΣΦΑ συνέβαλλε στην επιτυχημένη διοργάνωση της αποκριάτικης γιορτής του 2ου Γυμνασίου Νέας Περάμου, συμβάλλοντας οικονομικά, ώστε να αγορασθούν τα δώρα που δόθηκαν στους μαθητές του σχολείου κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου.

Δήμος Δίου – Πλαταμώνας
Ο ΔΕΣΦΑ, στο πλαίσιο των εν εξελίξει εργασιών μετατόπισης τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή Πλαταμώνα Ν. Πιερίας και, λαμβάνοντας υπόψη την αγαστή συνεργασία με το Δήμο Δίου, αλλά και τη βελτιστοποίηση των συνθηκών ζωής της τοπικής κοινωνίας στην εν λόγω περιοχή προσέφερε ένα (1) απορριμματοφόρο στο Δήμο, ώστε να διευκολυνθεί το έργο καθαριότητας στην εν λόγω περιοχή. Η προμήθεια του απορριμματοφόρου συνέβαλε στην καθαριότητα και την αποκομιδή των απορριμμάτων της περιοχής, εν όψει μάλιστα και της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου.

Επίσης, προσέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου, υπό μορφή χορηγίας όλο τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, καθώς και αναλώσιμα είδη, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της υπηρεσίας και να διευκολυνθεί το σημαντικό έργο του Αστυνομικού Τμήματος.

Σύλλογος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Σερρών
Ο ΔΕΣΦΑ, στο πλαίσιο της μέχρι σήμερα άριστης συνεργασίας του με το ΕΚΑΒ της περιφέρειας Σερρών, σε ότι αφορά στην άμεση δραστηριοποίηση τους με στόχο την εξάλειψη των περιστατικών εργατικών ατυχημάτων, την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στο χώρο εργασίας καθώς και για την άμεση δραστηριοποίηση τους με στόχο την εξάλειψη των περιστατικών εργατικών ατυχημάτων, προχώρησε στη δωρεά ενός αμαξιδίου μεταφοράς ασθενών, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες, λόγω έντονων οικονομικών προβλημάτων.

Η εν λόγω δωρεά διευκολύνει το διασωστικό έργο του ΕΚΑΒ και συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της τοπικής κοινωνίας.

Ο ΔΕΣΦΑ και το ΕΚΑΒ Σερρών συνεργάζονται συχνά, στο πλαίσιο των δράσεων ενδοεπιχειρησιακής υγιεινής και ασφάλειας στον εργασιακό χώρο και έχουν πραγματοποιήσει σεμινάρια με θεματολογία, όπως οι Πρώτες βοήθειες στα εργατικά ατυχήματα, η Βασική υποστήριξη ζωής και Η Χρήση απινιδωτή.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σαλαμίνας
Έχοντας ως γνώμονα τη βελτιστοποίηση των συνθηκών ζωής των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, ο ΔΕΣΦΑ ενίσχυσε το έργο του νεοσύστατου Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σαλαμίνας. Σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η συμπαράσταση στους οικονομικότερα ασθενέστερους δημότες της Σαλαμίνας, των οποίων η δυνατότητα να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο πρόκειται να συνεισφέρει στα βασικά είδη διαβίωσης για τους ανέργους, συνταξιούχους, καθώς και τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος του Δήμου Σαλαμίνας.

Χορηγία προς το Επιμελητήριο Αργολίδος
Ο ΔΕΣΦΑ ενίσχυσε οικονομικά το Επιμελητήριο Αργολίδος, προκειμένου να συμμετάσχει δυναμικά στην έκθεση Αργολίδα 2013.

Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Μεγαρέων (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ.)
Ο ΔΕΣΦΑ, στοχεύοντας στην ενίσχυση του έργου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαρέων (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ), αποφάσισε να συμβάλλει με την αγορά δύο (2) κλιματιστικών και μίας (1) επαγγελματικής ηλεκτρικής κουζίνας για τις ανάγκες των δύο βρεφονηπιακών σταθμών στις περιοχές Μελί και Κουρκούρι Μεγάρων.

Ανθρωπιστικός Οργανισμός Lifeline
Λαμβάνοντας υπόψη την παραδειγματική δραστηριότητα του ανθρωπιστικού οργανισμού LifeLine Hellas, ο οποίος με τις συνεχείς δράσεις του συμβάλλει σημαντικά στη βελτιστοποίηση των συνθηκών ζωής πολλών συνανθρώπων μας, ο ΔΕΣΦΑ συνεισέφερε οικονομικά στη διοργάνωση φιλανθρωπικής εκδήλωσης του οργανισμού με σκοπό την στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Γ’ Λυκείου Νέας Μεσήμβριας
Ο ΔΕΣΦΑ ανέλαβε την κάλυψη της δαπάνης των εισιτηρίων για τη μετακίνηση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου της Νέας Μεσήμβριας για την εφταήμερη εκδρομή, που είθισται να πραγματοποιείται στο τέλος της μαθητικής χρονιάς.

Οι γονείς κάποιων εκ των μαθητών εργάζονται στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στη Νέα Μεσήμβρια, ενώ υπάρχουν και κάποιες οικογένειες που αδυνατούν να υποστηρίξουν οικονομικά την συμμετοχή των παιδιών τους στην εν λόγω εκδρομή.

Οι μαθητές ευχαρίστησαν με επιστολή τους το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, κ. Κ. Ξιφαρά,  γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την ανταπόκριση σας στη μεγάλη και ευγενική χορηγία. Αποδείξατε με γενναιοδωρία τα εθελοντικά αισθήματά σας, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό μαθητές που έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης. […]
Καλά Χριστούγεννα και καλές δουλειές τη νέα Χρονιά και όλο πιο ψηλά με στόχο, όραμα και ελπίδα!»

Δήμος Μάνδρας
Ο ΔΕΣΦΑ κάλυψε το συνολικό κόστος για την προμήθεια παιδικών παιχνιδιών, τα οποία μοιράστηκαν σε πεντακόσια (500) παιδιά που φιλοξενούνται σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Μάνδρας, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Χαμόγελο του Παιδιού & Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών Ελλάδος
Ο ΔΕΣΦΑ, μένοντας πιστός στην ετήσια παράδοση που έχει θεσπίσει για την ενίσχυση Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών που στοχεύουν στην προστασία των παιδιών, προμηθεύτηκε και φέτος τα δώρα για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή της εταιρείας από το Χαμόγελο του Παιδιού και την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών Ελλάδος.

Η κίνηση αυτή γέμισε χαρά όλους τους εργαζομένους και βοήθησε το σημαντικό έργο των δύο αυτών φορέων.

Συνεισφορά στη διαφύλαξη του Πολιτισμού

Πιστεύοντας στις αξίες του Πολιτισμού και της Παράδοσης, ο ΔΕΣΦΑ υποστηρίζει πλήθος Δήμων και πολιτιστικών συλλόγων όμορων των εγκαταστάσεων του, τόσο στην Αττική όσο και στην Περιφέρεια και ενισχύει εκδηλώσεις με σκοπό τη διαφύλαξη του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Παράδοσης.

Συμβολή του ΔΕΣΦΑ στην δημιουργία του πρώτου Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων
Ο ΔΕΣΦΑ συνέβαλε στη δημιουργία του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, που λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2013 στο χώρο της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων.

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου δημιουργήθηκε στο χώρο του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, που ιδρύθηκε το 1857 για να καλύψει την ανάγκη της πόλης για δημόσιο φωτισμό.

Το εργοστάσιο φωταερίου υπήρξε η πρώτη μονάδα παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα και  ο ΔΕΣΦΑ στήριξε ένα ακόμα  έργο πολιτισμού και ανάδειξης της ιστορίας της χώρας μας.

ΔΗΚΕΔΗΜΕ – Χριστουγεννιάτικο Χωριό 2013
Αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στις περιοχές, στις οποίες δραστηριοποιείται ο ΔΕΣΦΑ, αποφάσισε να συνεισφέρει στην κάλυψη του κόστους μέρους των δραστηριοτήτων που προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού», που έλαβε χώρα στην Κεντρική Πλατεία των Μεγάρων από τις 15 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013, με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και των οικογενειών του Δήμου Μεγαρέων.

Με αυτή την πρωτοβουλία, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεγαρέων κατάφερε μαζί με τη συνεισφορά του ΔΕΣΦΑ, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να ελαφρύνει το κλίμα της ανέχειας και της οικονομικής δυσχέρειας και να χαρίσει στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στους κατοίκους της πόλης.

Αθλητισμός

Ο ΔΕΣΦΑ πιστεύει, ότι ο Αθλητισμός αποτελεί μία σημαντική παράμετρο της κοινωνικής και πολιτισμικής ζωής των πολιτών. Μέσα από τον Αθλητισμό τίθεται μία ακόμα βάση για υγιείς κοινωνίες, όπου καταλυτικό ρόλο παίζουν η ευγενής άμιλλα, ο συναγωνισμός, η εκμάθηση, το ομαδικό πνεύμα και η αλληλεγγύη.

Για το λόγο αυτό, ο ΔΕΣΦΑ, συνεισφέρει ενεργά μέσω δωρεών και χορηγιών, έχοντας ως σκοπό την ενίσχυση του αθλητισμού στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται στηρίζοντας ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους και ομάδες, ενώ από την έναρξη της λειτουργίας της εταιρείας στηρίζει με κάθε τρόπο την ποδοσφαιρική ομάδα του ΔΕΣΦΑ.

Ανάπτυξη του Δικτύου Αγωγών & Αθλητισμός
Ο ΔΕΣΦΑ, κατά την ανάπτυξη του δικτύου αγωγών φυσικού αερίου υψηλής πίεσης στην περιοχή του Νομού Ευβοίας, ανέλαβε την κατασκευή του στεγάστρου στο κλειστό Γυμναστήριο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αλιβερίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, ενισχύοντας έτσι τη λειτουργικότητα και τη δυναμικότητα του Γυμναστηρίου να φιλοξενήσει περισσότερους νέους πολίτες που επιθυμούν να αθληθούν.

Επιπλέον, αγόρασε και διέθεσε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αλιβερίου ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου SPORT 16, ενδυναμώνοντας το στόλο του Ομίλου και εξασφαλίζοντας του τις καλύτερες προοπτικές για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Στο Νομό Αρκαδίας, οπού αναπτύσσεται το νέο δίκτυο αγωγών του ΔΕΣΦΑ, η εταιρεία μας προσέφερε στο Σύλλογο Εθνικής Φυσικής Αγωγής (Σ.Ε.Φ.Α.) – Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ, χορηγία με σκοπό την αγορά αθλητικού υλικού για την ομάδα καλαθοσφαίρισης, ενώ ανέλαβε την κατασκευή ενός Γηπέδου Ποδοσφαίρου 5Χ5 στην Κοινότητα Ασέας του Δήμου Τριπόλεως, για να έχουν τη δυνατότητα οι κάτοικοι της περιοχής και των γύρων περιοχών να αθλούνται.

Ποδοσφαιρική Ομάδα του ΔΕΣΦΑ
Στις 13 Φεβρουαρίου 2013, σε συνεργασία με την Ένωση Σωματείων Εργασιακού Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας — εκδήλωση για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συγκέντρωση βασικών ειδών (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, κ.α.) και η προσφορά τους στον οργανισμό.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΔΕΣΦΑ συμμετείχε στην εκδήλωση, συγκεντρώνοντας αρκετά είδη, εκπροσωπώντας την εταιρεία και εκδηλώνοντας την ευαισθητοποίηση της για συνεισφορά και έμπρακτη αλληλεγγύη, στηρίζοντας τον αγώνα που κάνει το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η ενεργή συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΔΕΣΦΑ σε αυτήν την πράξη αλληλεγγύης αποτελεί ουσιαστικά την δημόσια έκφραση του κοινωνικού προσώπου και της ευαισθητοποίησης των εργαζομένων αλλά και της Διοίκησης, η οποία στηρίζει οικονομικά και, κυρίως, ηθικά τη λειτουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Χορηγία προς τον Αθλητικό Όμιλο Διομήδης Άργους – Τμήμα Χειροσφαίρισης
Ο ΔΕΣΦΑ, δεδομένου ότι δραστηριοποιείται ενεργά στην περιοχή του Άργους με την κατασκευή του δικτύου αγωγών φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά και φέτος την αθλητική δραστηριότητα του Α.Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ, με σκοπό τη συμβολή του στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών που αφορούν, μεταξύ άλλων, στις μετακινήσεις των αθλητών για συμμετοχή σε πανελλήνιους και πανευρωπαϊκού αγώνες, σε έξοδα ρουχισμού, κτλ.

Δήμος Δίου Πλαταμώνα
Στο πλαίσιο των εν εξελίξει εργασιών μετατόπισης τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή Πλαταμώνα Ν. Πιερίας, ο ΔΕΣΦΑ ανέλαβε την κατασκευή έργων συντήρησης και αναβάθμισης του γηπέδου του Πλαταμώνα, που στοχεύουν στη βελτίωση της λειτουργίας του και που θα συμβάλλουν σημαντικά στην άθληση των νέων της περιοχής.

Περιβάλλον

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μια από τις πρωταρχικές προτεραιότητες του ΔΕΣΦΑ. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι να συνεισφέρει καθοριστικά, με τρόπο σύγχρονο, αποδοτικό και αποτελεσματικό στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας καθώς και της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Ο ΔΕΣΦΑ, τόσο κατά το κατασκευαστικό έργο όσο και κατά τη λειτουργία των εγκαταστάσεών του, τηρεί τις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές που προβλέπονται από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Από το 2007, το έτος ίδρυσής του, ο ΔΕΣΦΑ, εφαρμόζει Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 14001 σε κάθε εγκατάσταση του ξεχωριστά ενώ από τις 15 Δεκεμβρίου 2011 το Ενιαίο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για το σύνολο των εγκαταστάσεών του πιστοποιήθηκε από το διεθνή ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης TUV AUSTRIA HELLAS, για την ορθή εφαρμογή.

Ο ΔΕΣΦΑ, συμμετέχει σε Εθνικά Συλλογικά Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων και μέσω αυτών διαχειρίζεται Απόβλητα Λιπαντικά και Έλαια, Χημικά διαφόρων Διεργασιών, Συσσωρευτές, Φορητές ηλεκτρικές στήλες, Ηλεκτρικό & Ηλεκτρονικό Εξοπλισμό και Οχήματα. Παράλληλα, ανακυκλώνει Χαρτί, Πλαστικό και Αλουμίνιο.

Σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της οδηγίας 2003/87/ΕΚ του Συμβουλίου της 13ης Οκτωβρίου 2003, σχετικά με τη θέσπιση συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπής αερίων θερμοκηπίου εντός της Κοινότητας και την τροποποίηση της οδηγίας 96/61/ΕΚ, καθώς και άλλες διατάξεις, ο ΔΕΣΦΑ συμμετέχει στο Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπής Αερίων Θερμοκηπίου σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Η.Π. 54409/2632/27-12-2004:  Περί Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπής Αερίων Θερμοκηπίου. Παράλληλα, εφαρμόζει πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης του εκπεμπόμενου CO2.

Ο ΔΕΣΦΑ, συμμετέχει μαζί με 39 εταιρείες πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα από 11 ευρωπαϊκές χώρες, στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα NATURALHY.

Στόχος του προγράμματος NATURALHY είναι να ελεγχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία ενός συστήματος Υδρογόνου, με την προσθήκη Υδρογόνου στο Φ.Α. που διακινείται στο υπάρχον δίκτυο (διαδικασία γνωστή και ως «GreeningtheGas»). Με τον τρόπο αυτό θα αποκτηθούν οι απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τη μεταφορά μίγματος Φ.Α/Υδρογόνου και με τη χρήση του Υδρογόνου σε όλες τις δυνατές εφαρμογές χάρη σε καινοτόμες διαδικασίες διαχωρισμού του μίγματος.

Οι εγκαταστάσεις του ΥΦΑ στην Ρεβυθούσα λειτουργούν με περιβαλλοντικές προδιαγραφές που επικαλύπτουν αυτές που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καθώς και οι Περιβαλλοντικοί Όροι έχουν εγκριθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ το σύνολο των κατασκευαστικών και λειτουργικών δραστηριοτήτων του Σταθμού έχει πιστοποιηθεί από τη LLOYD’s REGISTER ως προς τη συμμόρφωση με τους επιμέρους κώδικες και προδιαγραφές. Στο νησί λειτουργεί αυτόνομος βιολογικός καθαρισμός, ενώ το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής διατηρείται ουσιαστικά ανέγγιχτο.

Το Δεκέμβριο 2013 ο ΔΕΣΦΑ έλαβε τρία σημαντικά βραβεία για τις περιβαλλοντικές του επιδόσεις στην τελετή απονομής των Environmental Awards 2014.

Ειδικότερα, ο ΔΕΣΦΑ διακρίθηκε:
– στην κατηγορία Natural Gas με το βραβείο GOLD AWARD. Το βραβείο απονεμήθηκε για τις τεχνολογικές λύσεις και μεθόδους που εφαρμόζει ο ΔΕΣΦΑ, οι οποίες προάγουν τη βελτιστοποίηση των διεργασιών του και επιτυγχάνουν σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
– στην κατηγορία Coastal Management με το βραβείο GOLD AWARD για το σύνολο των καινοτόμων περιβαλλοντικών προγραμμάτων και δράσεων που εφαρμόζει στο σταθμό παραλαβής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) της νήσου Ρεβυθούσας, μέσω των οποίων επιτυγχάνονται μηδαμινές περιβαλλοντικές επιπτώσεις κατά τη λειτουργία της εγκατάστασης και,
– στην κατηγορία Energy Efficiency με το βραβείο SILVER AWARD, για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που εφαρμόζει στο σύνολο των εγκαταστάσεών του, τα οποία του επιτρέπουν τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.